Festival "Taevapargi pühitsemine" stardib juba sel reedel

Põlva Kultuurikeskus ja festival Orient kutsuvad Põlvasse!

Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluv festival "TAEVAPARGI PÜHITSEMINE" Põlvas stardib juba sel reedel, 16 augusti hilisõhtul Arhimandriit Serafim ja Kolmeteistkümne Assüüria Püha Isa Kloostri Koori kontserdiga Põlva Maarja kirikus!

„Taevapargi pühitsemine" toob Põlvasse kokku pea terve maailma. Esinejaid saabub lähipäevil ja nädalatel Kagu-Eesti väikelinna Kanadast, Jaapanist, Türgist, Prantsusmaalt, Gruusiast, Šotimaalt, Saksamaalt jm. Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 üks tähtsündmustest Põlvas kostitab oma publikut 16. augustist – 25. augustini kontsertide ja pidude, tantsuetenduse, näituse, filmiprogrammi ja palju muuga.

Festivali programm / lisainfo on leitav kodulehelt: https://taevapargi.ee/

Baltimaade esimene ja seni suurim ning tunnustatuim Ida-Muusika Festival Orient, mille kunstilised juhid on maailmarändurid Peeter Vähi ja Tiina Jokinen toovad augustiõhtutel Intsikurmu metsaparki pöörlevad dervišid, võimsad Jaapani taikotrummid, Põlva Maarja kiriku võlvide alla varakristlikud arameakeelsed laulud ning kultuurikeskuse katuseterrassile ainulaadse ja arhailise kultuuritaustaga kurgulaulikud- inuitid Kanadast. Kultuurikeskuse katuseterrassil saab kõlama ehtne šoti mägismaa torupill ja tiibeti meditatiivsed helikausid. Kavas on ka spetsiaalselt festivaliks valmiv tantsuetendus, läbi mitme kultuurikeskuse korruse kulgev heliinstallatsioon elektronmuusik Tammo Sumeralt, Peeter Vähi fotonäitus, helilooja Liisa Hirshi uudisteose esmaettekanne, filmiprogramm ja palju muud.

Euroopa kultuuripealinna aitavad Põlvasse tuua: Tartu 2024, Coop Põlva, Põlva vald, EU JapanFest, Põlvamaa Omavalitsuste Liit.

Festivali peakorraldaja on Põlva Kultuurikeskus.
Eksklusiivsed välisesinejad maailmast aitab Põlvasse tuua Ida-Muusika Festival Orient.
Info: https://taevapargi.ee/